Translate

waarom je ‘écht iets moet doen’ met video voor je employer branding

op 12 maart 2019 geschreven door Naomi den Hollander 5 minuten lezen

“Ah, video. Daar moeten we echt wat mee doen.” Een uitspraak die we veel horen in de recruitmentwereld. Logisch, want videocontent = koning en kan ook echt iets voor je bedrijf betekenen. Zoals je employer brand versterken.

ook 100% online worden?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw staffingbureau of heb je een andere vraag? Dan moet je bij onze specialisten Boy en René zijn.

Je hebt samen met een expert of een intern projectteam bepaald wat het employer brand en EVP van jouw organisatie zijn. Er wordt een stuk ‘over ons’ geschreven voor het ‘werken bij’-gedeelte van de site en je vacatures. Misschien laat je ook nog nieuwe foto’s van het hele team maken. Een prima eerste stap in je employer branding. Alleen mist er nog één belangrijk onderdeel: je ‘werken bij’-video.

Toon meer

laat zien wie je bent

Maar waarom met een video? Omdat dat de beste manier is om te laten zien wie je bent als organisatie. Je kunt de bedrijfscultuur omschrijven, maar je kunt het ook een gezicht geven. Of meerdere. Mogelijke kandidaten kunnen met eigen ogen zien wie er bij jullie werken, wat voor soort mensen dat zijn. Maar ook hoe jullie werken, waar en wat er geluncht wordt. Of iedereen strak in pak op kantoor verschijnt, of ‘s ochtends Nikes worden aangetrokken. Meer dan een ‘over ons’-tekst kan een ‘werken bij’-video de sfeer binnen jouw organisatie overbrengen. Ideaal voor kandidaten, maar ook voor jou. Want na het zien van zo’n video weten kandidaten vaak al of ze wel of niet matchen bij jouw bedrijf.

meer dan ‘werken bij’

Een ‘werken bij’-video is onmisbaar in je employer branding strategie. Maar er is zoveel meer wat je kunt doen met video om je werkgeversmerk te versterken. Een recruitervideo, bijvoorbeeld. Laat de verantwoordelijke van een vacature een korte video opnemen, waarin hij of zij zich voorstelt en kort vertelt waarom iemand zou moeten solliciteren. Zo maak je het sollicitatieproces persoonlijker (hé, een gezicht) en spreek je mogelijke kandidaten direct aan. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn. Of een aftermovie van een vet bedrijfsfeestje of klantevent. Zulke video’s zijn niet altijd gericht op eventuele collega’s, maar het geeft ze wél een kijkje in jullie keuken.
 
Zo deelde YoungCapital een aftermovie van hun kick-off van 2019. Geen ‘werken bij’-video, maar wel employer branding. Niet jouw soort feestje? Dan weet je meteen dat je hier niet bij past.

Of CoolBlue die met een unboxing van het kerstpakket laat zien hoe je met één video niet alleen je klanten aanspreekt, maar ook hoe het is om CoolBlue’er te zijn. Houd je niet van woordgrappen? Kleine kans dat je het daar dan lang volhoudt.

denk aan je doelgroep

Ken je die video’s waarin een directeur en twee managers zeven minuten lang vertellen over de corporate values van hun organisatie? Juist. Daar zitten kandidaten niet op te wachten. Natuurlijk is jouw verhaal belangrijk en moet het verteld worden. Maar is alles wat je wil vertellen ook écht wat je kandidaat wil horen? Waarschijnlijk niet. Dus bedenk van tevoren wie jouw ideale kandidaat is. Wat hij of zij wil weten. En pas je verhaal en video’s daar op aan. Want ook het soort video (ga je voor een-dag-in-het-leven, een interview of vlog?) en de duur ervan moet je aanpassen op je doelgroep.

één keer, nooit weer

Heb je dan eindelijk iets gedaan met video, don’t make it a one time thing. Een goede ‘werken bij’-video voor op je site is belangrijk om te hebben, maar houdt het daar niet bij. Wil je dat de video’s die jij of een bureau voor je maakt écht van toegevoegde waarde zijn voor jouw employer brand, zorg dat dat je overal bent. Maak een teaser van je video en zet ‘m op Instagram of post de hele video op LinkedIn en YouTube. En maak andere videocontent die laat zien hoe jij bent als organisatie, waar je voor staat al bedrijf. Hoe meer jij jouw bedrijfscultuur en EVP uitdraagt in verschillende video’s, hoe sterker je employer brand wordt.

benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bureau?

plan een gratis adviesgesprek in met onze specialisten Boy en René

direct inplannen

Gerelateerde artikelen

verlies van topkandidaten? Dit is waarom je recruitment traag is en hoe je het verbetert

verlies van topkandidaten? Dit is waarom je recruitment traag is en hoe je het verbetert

  • blogs
A.I. de oplossing voor hoog personeelsverloop in de flexbranche?

A.I. de oplossing voor hoog personeelsverloop in de flexbranche?

  • blogs
waarom digitalisering onmisbaar is voor flexbureau's

waarom digitalisering onmisbaar is voor flexbureau's

  • blogs